Green is the color used for night vision-goggles because the human eye is most sensitive to and able to discern the most shades of that color

MAX FACE

 

​MAX FACE er et multidisiplinært samarbeid mellom produkt- og motedesignerne Pål Luis Sanchez og Karoline Bakken Lund. Utgangspunktet for utstilling er en designprosess for å utvikle de ultimate solbrillene. MAX FACE er resultatet av videreutviklingen av dette researchmaterialet.

 

MAX FACE  er en utstilling i appropiasjonens tegn om skamløs merkevarebygging og produktplassering i en kunstkontekst.

Presisjon, kjølighet og kunstighet danner rammen for det visuelle uttrykket. Duoen har hovedsaklig jobbet med fargen grønn for å bygge et felles univers der de perfekte solbrillene kan eksistere. Ordet max får en sentral rolle da det representerer en lavmælt humor og et ståsted hvor de kan observere branding som fenomen. Deres oppfattelse er at ordet max er en av de mest effektive og banale måtene å markedsføre et masseprodusert produkt på. Friksjonen oppstår der det polerte idealet møter dagligdagse gjenstander.

 

 

VERK:

1. MAX GIRL

2,40 x 3m

Digitalprint på Canson tapet 410gr.

Photo: Cato Aurtun

 

2. MAX FACE_006

80x120cm

Digitalprint på Canson semiglosspapir 270gr.

Metallramme i hvit høyglans

Opplag 5

 

3. MAX FACE_009

80x120cm

Digitalprint på Canson semiglosspapir 270gr.

Metallramme i hvit høyglans

Opplag 5

 

4. MAX FACE_020

80x120cm

Digitalprint på Canson semiglosspapir 270gr.

Metallramme i hvit høygløns

Opplag 5

 

5. MAX FACE_038

80x120cm

Digitalprint på Canson semiglosspapir 270gr.

Metallramme i hvit høyglans

Opplag 5

 

6. MAX FACE_041

80x120cm

Digitalprint på Canson semiglosspapir 270gr.

Metallramme i hvit høyglans

Opplag 5

 

7. MAX MOTHERSHIP

Solbriller i metall og PMMA på oasis

 

8. MAX GREEN FACE

Epoxyansikt i vannkube 25x25x25

 

9. MAX INTERNATIONAL

PMMA-installasjon

PMMA-plater og rør, yogamatte, metallrør og nylontau

 

 

 

 

 

​MAKSIMUM:

Uttale: mˈaksimum

Etymologi: av lat. ’størst’

 

Maksimum, høyeste grense, høydepunkt, største verdi, størst, størst mulig.

 

 

PMMA:

Det fremstilles meget attraktive produkter av PMMA, og derfor anvendes materialet til dekorasjon, displays og lignende. Utendørs er det også naturlig å bruke PMMA, da det har en meget god værbestandighet. På grunn av at PMMA har svært gode optiske og mekaniske egenskaper erstatter det i mange tilfeller applikasjoner, hvor man tidligere brukte glass. Klare PMMA plater brukes som vindusruter, avskjerminger omkring arbeidsplasser, ruter til cam- pingvogner m.v.

 

EPOXY:

Epoxy, eller kunstharpiks, er en flytende plastmasse der molekylene vil polymerisere når de utsettes for varme, eller blir blandet med herder. Molekylene danner da forbindelser på kryss og tvers, og massen stivner. Litt avhengig av hvilke stoffer som polymeriserer, dannes forbindelser til underlaget slik at massen blir sittende fast og fungerer som lim. De fleste epoxyer dannes ved en reaksjon mellom to stoffer. Araldit er et relativt kjent eksempel på epoxylim.

 

GRØNN:

Grønn er en del av fargespekteret i hvitt lys og sees i midten av regnbuen. I subtraktiv fargeblanding, det vil si blanding av farger som absorberer eller gjenspeiler fargene i lyset, oppstår grønt når en blander primærfargene gult og blått. Grønt blir da en sekundærfarge. I additiv fargeblanding, det vil si når en blander farget lys, er grønn en av de tre grunnfargene grønn, rød og blå som til sammen danner hvitt.

 

LASER:

Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation

 

OASIS:

Oasis absorberer vann som en svamp og fungerer både som et konserveringsmiddel for å forlenge levetiden på blomster, og som støtte for å holde dem på plass.

 

 

SAMARBEIDSPARTNERE:

 

Fotografi:

Cato Aurtun

Hinda Fahre

Steffen Kørner

 

Max girl:

Andrea Dyrstad

 

Max boy:

Sigurd Dalen

 

Negldesign:

Mette Alstad

 

Galleri Nobel

Galleri Seilduken

 

 

 

 

 

maxfacecontrol@gmail.com

- pris på forespørsel

 

 

Deniece Williams - Free